Bilder från Jokkmokks marknad!


Oscarsgalan 2011!

Ja klockan är halv 1 och här ligger jag rak lång på golvet och tittar på Oscarsgalan! :). Såg att Inception och The Social Network är nominerade till bästa film och jaaaa säg att någon av dom vinner!Så bra!. :D

Idag har inte hänt mycket babblat på med Jonas i telen i bara 4 timmar så dära haha :). Jaa det är väl typ det.

Ska fortsätta titta på alla skådespelare på tv nu adios!




Night Owl!

Nu är klockan snart halv 3 på natten och jag är vaken ännu, vilket inte förvånad mig alls haha. Ändå blev jag förjävla trött tidigt ikväll men neh inte kommer man i säng ändå. Men det är ju lördag = helg = får typ ångest om jag lägger mig tidigt än fast jag inte gör något vettigt! haha Japp sån är jag....
Egentligen borde jag ha lagt mig tidigt så jag kommer upp imorgon för jag har saker på högar att göra, men heter man Carro Berglund så tänker man inte så smart alla gånger haha. Har sådan lust att bara draaaa ner till The Big City Stockholm för ett par dagar, hur skönt hade inte det varit?!?!?!. Känns som det var evigheter sen. Ändå var det inte länge sedan jag befann mig där typ 1,5 månad sedan. Men det känns som det var evigheter sedan jag hälsade på min käre vän Jonas Bredinan. Ja när var jag där sist? Höstas någon gång ( när jag var dyng förkyld ) och ja då äre länge sedan....Men som sagt förhoppningsvis får jag min nästa och sista praktik i Stockholm och då blir jag ju ändå där i 2,5 månad vilket skulle vare såååååååååååååååå kul!!!! :D:D

Men men lugn luuuuggnn helg blev det ju iaf så som jag hade tänkt mig! :).

Såg melodifestivalen ikväll ursh ursh dåligt dåligt, måste ha varit den sämsta gången ever för detta år! huvva!.

Fest har dom också på övervåningen så det lever om bara lite lite granna, men jag ska inte klaga jag har själv levt om 2 helger i rad haha. Tur man verkar ha bra grannar! eller ah bra och bra jag gillar inte vissa men det är ju en annan 5:a!

Såg denna film idag iaf som var riktigt bra!


Heeeeeeellggg!

Ja då var det helg igen då. Tyckte det nyss var helg, veckorna går såååååååååå fort! Hinner inte med.....

Skulle ha träffat Cillen idag men det fanns ingen tid för det varken för mig eller för henne så istället blev det besök hos mor, då Jennie, Johan och Oscar skulle komma förbi på middag :). Så det var trevligt!. Fick höra att han ställde sig upp alldeles själv igår för första gången. Snart är det väl ett yrväder som springer omkring överallt! :D

Fotade en massa på Oscar invigde kameran på mobilen få se om den är så bra som alla säger att den ska vara och jag klagar inte! ;).

Nå mer än det har typ inte hänt idag. En sväng på Coop typ för att handla hem lite mat. Imorgon vad händer då? Ja det återstår att se lugn helg blir det iaf..

<3


Jojamen!

Jahapp nu börjar klockan bli mycket som vanligt. Ska snart ta och se på Big Brother och sedan blir det sova. Diggar verkligen norrlänningen hahah! Men men Upp för en morgon prommis imorgon igen!.

Har inte hänt nå speciellt idag...imorgon blir det plugga hela långa dagen jajamen!.

Har inte mycket att skriva alls haha men kan ju iaf skriva att nu har jag äntligen köpt en ny mobil förra veckan så som jag har velat ska jag inte?ska jag? men nu så! Det blev iaf en Iphone 4 som alla andra 14054354654 har, but I lööövvee it anyway!. ;). Nu ska man bara försöka fixa allt till den och lära sig allt men det verkar ju inte vara allt för svårt xD. Mycket nöjder över min dyra investering!!!!







Hola!

Nu har det varit dött här ett tag IGEN!. Har hållit på med en massa andra saker men nya tag nu!.

Har varit mycket party nu på sista tiden två dagars två helger i rad nu haha det är gött xD. Förra fredagen var det bullfest hos mig och på lördagen blev det Harrys för att fira en polare som fyllde år. Jäkligt kul kväll har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv hahaha. Denna fredag blev det fest hos Maria och sedan Olles och lördagen blev det hockey Modo - Djurgården och Modo losa!. Sämsta matchen ever jag har varit på. Efter det var det Hockey puben, där jag träffade på Ewe som jag inte sett på evigheter och sedan drog vi ut på Harrys! :)

Sista skol " veckan " har man gjort bort, iaf när man ska sitta i skolbänken. Nu blir det att jobba hemma tills man ska ut på nästa och sista praktiken!. Vart det blir återstår att se.

Har inte så mycket att skriva just nu egentligen känner ja, fick bara lite ångest av att inte ha skrivit på ett tag. Bilder från lappland ska jag lägga upp också det som är kvar, blir nån dag i veckan! :)

Nu har iaf Big Brother dragit igång woohoo så man sitter bänkan varje kväll nu ett tag framöver xD.

På återseende!


Bilder från Kiruna gruvan


Trött i huvet!

Euw ligger i sängen nu med världens huvudvärk!!!. Eller ja det är väl lite bättre nu men ursh!. Har kommit i någon dålig sov period när jag inte kan sova på nätterna. Ligger vaken i 432522 år, men är ändå inte trött på dagarna? ja det är väl bra det iaf hahah.

Igår träffade man Sofia, käkade middag på UH tillsammans och babblade på:) Sedan en sväng till mig och sörre på mera trevligt värre!.

Idag var det skola som vanligt då. Skulle ha haft en gäst föreläsning men hon dök aldrig upp tråkigt nog så det blir på fredag istället. Så istället hade vi " vanlig " lektion = Ledarskap!. Gick igenom hur man förhandlar osv. Så fick vi göra två övningar, indelade i 4 olika grupper och 2 grupper mot varandra. Satt i varsitt rum och skulle dela ut blåa eller gröna lappar till varandra och man fick olika poäng beroende på vad man skickade antingen minus eller plus. Så man skulle försöka lista ut vad de andra skickar osv så man själv vann på det. Var faktiskt en väldigt kul övning hahah!. Nästa övning blev en grupp säljare en grupp köpare. Vi var säljare sen satt man framför varandra och försökte förhandla till sig ett bra pris osv :). Efter det gick vi igenom hur man hanterar olika konflikter och det är ju faktiskt rätt intressant att veta, sen fick vi göra något test och jisses säger jag bara hahaha mitt resultat blev faktiskt som väntat. Jag är fruktansvärt dålig på att lösa konflikter och det visste jag ju redan så det var ingen nyhet precis hah!. Man gör en sak och man vet att det är fel..men man gör det ändå? ja varför det? ja den som det visste!. ;)

Ikväll kom Jessica på besök trevligt, vi som inte hade setts på ett jäkla bra tag så det var på tiden!. Snacka ut om lite saker och så det behövdes så det känns snäppet bättre nu :). Vi kom även fram till att vi ska ta och prova på att göra egen sushi någon dag framöver thank goooddd äntligen har jag hittat någon som gillar sushi!!!!

Har märkt att jag är väldigt kass på att umgås med folk under vecko dagarna. Det blir mest att man bara sitter hemma efter man har haft skola, man är ju rätt nöjd då liksom de flesta dagarna. Men det får det bli ändring på tycker jag!.

Helgen är nu uppbokad iaf så det känns skönt. Bullfest hos mig på fredag haha Bullfest = förfest med bullar och kakor och sedan utgång ;). Så det ska bli kul!. Lördagen vet inte riktigt vad som händer där, kanske inte mår så bra den dagen så tar det säkra före det osäkra att inte planera något där haha. Söndagen umgås med Jessica :).

Fan va jag skriver långa inlägg orkar ens någon läsa? haha isåfall enjoy!. Tänkte slänga in bilder från Kiruna Gruvan men nu blev detta nog långt så det får bli imorgon istället!

Nu ska jag försöka lägga igen ögonen...




Gällivare-Kiruna-Jukkasjärvi-Jokkmokk-Harads

Ja då var man på tillbaka på hemma plan igen då. Kom hem i förrgår, men har inte kunnat bloggat...varit något fel på sidan men nuuuu funkar det igen! ;).

Ja vad har vi nu gjort under studieresan, 4 dagar uppe i Lappland..

Åkte ju dit i torsdags, det tar ju som ett tag att åka dit med buss ppuuhh trä smaken i arslet oja haha men vi hade film maraton både dit och hem så det gick ju bra ändå. Vi stannade och käkade lunch på Paltserian i Pite. Sedan raka spåret till Gällivare camping där vi bodde. Två stora hus som det var små rum i så vi bodde 2 och 2 :). Fint ställe var det. Kvällen blev mest bara slappa och en promenad ute i gällivare city för att checka läget, sen sängen man var rätt slut på.

Fredagen startade tidigt 06:45 bar det av mot Kiruna. Väl framme så blev det ett besök ner i Kiruna gruvan där vi hade en guide med oss :). Det var häftigt och intressant att höra om hur allt fungerar och hur mycket den hära gruvan betyder för Sverige egentligen. Inte något man har tänkt på direkt. Vilket jobb!. Tänk att det finns 40 mil väg där under!!!! Vi fick åka buss ner på 540 meter under jorden yta. Fick ta på oss en hjälm var, se en film om hur det gick till förr i tiden, gå runt och kolla, besöka museet och sedan fick vi fika :). Det kändes nästan inte ens som att man befann sig så långt ner när man var där...när de hade museum, ett fint fik jaa allt möjligt där nere. Vägarna hade väg skyltar, reflex och allt sånt också..okej aaa vägen var lite minder än vanligt haha. Coolt var det!. Fick även med oss en påse pellets var hem ;).

Efter gruvan blev det lunch inne i stan och sedan bar det av till Jukkasjärvi, besök på Icehotel!. Först samlades vi i ett rum för att höra en presentation från en av personerna som var med och byggde upp detta :). Tänk att dom bygger upp detta hotell varje vinter och varje vinter ser det olikt ut!. Vilket göra för det är stooorttttt!!! Plus Is kyrkan dom har!!. Ingen svit såg likadan ut utan det var olika konstverk i varje rum, så läckert att man kan göra allt det dära med snö och is!. Is stolar, bord, björna, sängar, bilar, lamper, receptionen, hela is baren osv osv. Efter att ha gått runt och kollat överallt fick vi oss en drink var i baren i isglas!.
Innan vi var på väg hem så gifte sig några i deras is kyrka så vi fick se brudparet sen titta in i kyrkan SNYGGT!!. De har ca 180 bröllop varje år i den dära kyrkan. Inte dåligt. Kul att se :).

Efter besöket var det kväll och vi begav oss tillbaka till Gällivare.

Lördagen blev det en tur till Jokkmokks markand. Där vi gick runt hela dagen och tittade och jaa det fanns mycket att titta på!. Sen alla söta renar ;). Åt wok med renskav som lunch mumma. Vid 2 tiden var det dags att dra sig ner till någon sjö där vi kollade på renrace hahaha det var roligt jisses vad dom sprang runt på banan med en släde bakom sig där man fick åka med 1 och 1. Det var tävling så det blev ju några lopp. En ren fick damp och hoppade över " staketet " med släden och allt och flög och hade sig haha. Slädhundar hade dom också, skoter turer och helikopter :). Jag köpte inte så mycket utan kände mest bara för att titta men kom iaf hem med två små saft flasker mest som prydnad till min hylla i köket blev perfa!.

Åkte tillbaka till Gällivare, där satt vi alla hela kvällen och såg på melodifestivalen! :).

Söndagen bar det av till Harads för att besöka Brittas Pensionat och Treehotel. De har hotell rum som är byggda uppe i träd :). Startade i somras så det är rätt nytt men oj så bra det går för dom redan!. 4 Rum har de än så länge men ska bli 24 :). Så vi fick oss en tur i skogen och fick se alla 4 små hus, häftigt!!!!. Fick gå in och titta i 2 av dom, de andra två bodde det gäster i b.la ett par från england. Ena huset var som en svart rektangel med en lång bro upp till, ett var som ett rött litet hus med en liten bro till, en var ett fågelbo och ja det såg bokstavligt talat ut som ett stort fågelbo uppe i trädet, sen sist men inte minst kuben den var häftigast av alla tycker jag!. En fyrkantig sak med bara gjort av spegel glas på utsidan så man såg den knappt från marken haha. Kommer bilder på det sen :).
Fick oss lunch på Pensionatet och sedan bar det av mot Övikan!.

Det var 4 kanon dagar uppe i lappland och det var spännande och intressant att besöka alla dom hära ställena! :D. Nu börjar skolan imorgon igen, var ledig igår och idag skönt det behövdes efter detta!.

Har fotat många bilder så lägger in bilder eftersom annars blire väldigt mycket igen och det blir bara jobbigt hah!.

Några bilder från Gällivare..


Ja då packar vi väskan igen då...!

Ja Modo förlorade igår med 5-2 för er som inte visste det, så vet ni det nu haha!. Imorgon är det derby Modo - Timrå och inte kan jag fara och kolla heller nehdå.....

Iaf skola idag massa projekt arbete..i helgen blir vi nog rätt klara :). Så det blir lite mer ledigt nästa veckan än vanligt så skööönnttt! Har en massa grejer jag måste göra!.

Ikväll har jag varit på Coop och handlat lite grejer till den långa bussfärden imorgon. Vi drar på klassresa då! :). Det blir en 4 dagars tur upp till Lappland!. Öjebyn, Gällivare, Kiruna, Jukkasjärvi, Jokkokk och Harads :D. Jag har aldrig varit så långt upp i Sverige som vi ska nu så det blir ju roligt :). Bäst att packa ner varma kläder!!!.

Åker 08:15 imorgon från skolan, första stoppet blir i Pite där vi ska käka på paltzerian mmmmm palt och tillslut är vi väl framme i Gällivare på kvällen någon gång :). Där ska vi också bo dessa 4 dagar på Gällivare camping!.

Under dessa dagar kommer vi göra några studiebesök osv. Vi ska till Kiruna gruvan, besök på Ofelas islandshästar&Guideservice ( där en från klassen har fått jobb :) ). I Jukkasjärvi blir det studiebesök på Ishotellet, gå runt på Jokkmokks marknad :D, besöka Treehotel. Så det är väl en del av det vi ska göra dessa dagar och jag tror att det kommer bli riktigt kul och intressant! =). Tur man har vant sig vid långa buss färder nu mera iaf haha!.

Så vi har internet där vi ska bo, men jag orkar inte släpa med mig någon dator...kan vara bra att vara utan den ett par dagar hah, så blir inge bloggande i helgen, iof det är jag så dålig på ändå så ingen större skillnad xD.




En ledig dag :)

Ja nu sitter man och lyssnar på hockey på datorn.. Brynäs - MODO!. Står 2-2 än så länge spännande! kom igen nu!!!!

Igår var det skola, blev en kort dag slutade redan vid lunch. Idag blev det en hel ledig dag gud så skönt :). Vi jobbar med vårat projekt och vi ligger väldigt bra till så vi förtjänade en ledig dag tyckte vi haha, neh men vi hade inget som behövde göras..imorgon börjar jag vid 10 iaf. Då blir det möte och lite fin slipning på PP.

Bestämde mig för att ha en riktigt slö dag idag, blev inte mycket sova i helgen så sov till klockan 11 idag. Det behövdes. Jag måste iaf ha minst 1 dag i veckan där jag får sova hur länge jag vill utan väckarklocka annars funkar inte mitt huve haha. Iof så ställde jag klockan idag också på 11 annars hade jag nog sove ännu längre xD.

Blev en tur till Rusta och såg att min matta som jag köpte förra veckan nu var på rea typiskt. Men kom hem med en likadan fast en lila sååå nice!.

Åhhhh neh nu gjorde Brynäs mål fkldsfkslfksölfksö5435fsfsfs!!!!.

Och nu 4-2......

Jaja här kommer några bilder från shoppingen i helgen :)






Bilder från Idol!

Syrran och Moa

:)

Daniel!

Elin!

Geir!

Jay! :)

Jay!

Jay! :D

Linda!

Linnea!

Linnea!

Minnah :)

Minnah!

Olle! :)

Sassa! :)

Weise!

Weise!

:)

Minnah, Linnea och Elin!

Jay!

Jay! :D

Elin!

Geir!

Geir!

Linnea, Geir, Olle och Weise! :)

:)

Linda!

Linda

Karin Da Silva!

Linnea!

Linnea

Jay!

Jay

Olle!

Daniel, Olle och Weise :)

Karin Da Silva!

Weise!

Elin

Minnah och Linnea =)

Minnah och Jay!

Sassa!

Sassa!

Linnea

Linnea

Jay!!!

Jay!

Jay och Geir :)

Geir och Linda

Weise!

Olle

Minnah!

Minnah

Minnah

Weise tog sig en dans med Karin ;)

;D

Mobiler on!

Jay!

Jay ;)

Alla! :)

:)

:)

:D



 


RSS 2.0