Examensdagen!

Ja nu tänkte jag skriva ner lite av våran examensdag!

Dagen började med att vi kom hem från Mjältön vid 12 tiden. Kom hem och det var bara till att packa upp och sedan drog jag och morsan ner på stan för att kolla efter en klänning åt mig!. Som vanligt när man absolut måste ha något så hittar man inget...tog ett bra tag men sedan hittade jag en vit klänning som jag köpte, men som jag inte ens hade på kvällen haha kändes ju värt!Not!

18:00 samlades alla turismentreprenörer och Musikmakare nere på Rickards sång kock!. Där blev det en massa fotografering och sedan fick vi sätta oss vid våra bord. Det var jättefint uppdukat och jättegod mat :). Välkomstdrink, Öl, förrätt, varmrätt och efterrätt :).

Under kvällens gång blev det en massa tack tal osv så som det alltid brukar vara :). Några musikmakare sjöng för oss också riktigt duktiga var tjejerna!. Fick gå fram och ta emot betygen och jag är riktigt nöjd :). Dock saknas 2 betyg som jag ska ordna under sommaren sen ett bedömningspapper från Estland som måste skickas! Men det var inga problem med det :). Jag är väldigt glad att jag har fått betyg och är äntligen klar så otroligt skönt!:).

Vi var på Rickars sång kock till vid 10 tiden sedan drog hela våran klass plus Bengt (lärare) till nygatan för att festa!. Efter ca 2 timmar där drog vi alla till O´learys där vi blev kvar till runt halv 2 tiden! Mycket dans osv som alltid!! :D

Väldigt kul kväll var det och jag har inte riktigt fatta att det är slut nu but we did iiittt!!!!!! Första tanken var typ jaha vad gör jag nu då? haha..men över sommaren vet jag sen får vi se vart livet bär av! :):). Var iaf kul att höra att faktiskt varenda en i klassen har jobb nu framöver!


Här kommer ett x antal bilder från kvällen!

 


Mjältön!

Ja då har det gått några dagar sen man skrev här igen då..Men har verkligen inte hunnit med det! Förnst nu man sitter hemma i lugn och ro sen man kom tillbaka till Övik men det gillas!

Nu var allt med skolan avklarade och Examen är nu tagen! Men det tänker jag skriva om i ett annat inlägg..Nu blire lite om våran utflykt som vi hade.

Vi åkte iväg med 3 bilar mot Docksta ingen av oss visste vart vi skulle någonstans. Kom fram till ett ställe där vi skulle åka båt och sen visade det sig att vi skulle gå upp för Mjältön som är Sverigest högsta ö. Upp på toppen kom vi tillslut och helvete se varmt det var haha!. Där uppe blev vi kvar ett tag fikade osv. Sedan var det bara att traska sig neråt!...Åkte båt igen då tillbaka till bilarna en liten längre tur, sedan åkte vi till Monicas (En i klassen) Pensionat som ska öppnas i Juni någon gång!. Där sov vi alla över. Hungriga som fan var vi allihopa så vi började grilla på en gång mummmaa! Sedan blev det lite kubb spelande och lite andra grejer :). Huvudvärkan fick jag också så jag låg i sängen redan vid 10 tiden...

Morgonen därpå hade vi frulle vid 9 tiden och vid 11 drog vi oss hemåt för att sedan duscha och byta om inför examensmiddagen men om den kvällen skriver jag i nästa inlägg! ;)

Just ja när vi åkte till Monica så råkade Bengt våran lärare först köra fel så vi gatt sno och åka tillbaka när vi då skulle backa bilen så körde vi rakt in i flera postlåder som åkte ner i diket HAHAH oh jesus va vi garva och ingen av oss ville gå ut så vi gasade bara därifrån haha!. Dock stod dom upp igen när vi skulle åka hem ;).
Det har alltid hänt något med bilarna när vi i klassen åkt någonstans. Denna gång var det detta andra gånger har det varit en krock, nästan kört över en älg, kört in i ett garage med en takbox på bilen som flög åt skogen haha, två av våra bilar körde in i varandra i en rondell, åkt dit för fortkörning osv osv haha!

Här kommer lite bilder från Mjältön!


Utflykt!

God morgon!

Då sitter man här och dunkar musik och käkar frulle! Ska snart packa ner alla grejer för idag ska hela klassen ut på en utflykt och sova över där tills imorgon = EXAMMMMMMMEENNSSS! Yeees ska bli såååå kul! :):)
Vart vi ska idag vet jag faktiskt inte, vet att vi ska ut och åka båt iaf haha!

Igår var man ju hos frissan och la in lite fler blonda slingor blev kanon bra som vanligt!. De börjar lika något :) Känns lite ovant! Blev mycket prat om min praktik i Sthlm och att om jag skulle flytta dig någon gång så måste Mona flytta med mig sa hon för hon tror inte att 08:orna kan ta hand om mitt hår när jag har så mycket! hahah jaa men det stämmer nog också jag behöver en bra frissa! xD

Efter frissan drog jag till mormora och käkade mumma! Sen fick morsan hämta upp mig på kvällen när hon slutat jobba!

Lite bilder på hur håret blev!


Home Sweet Home!

Ja då befinner man sig på hemmaplan igen! :)

Hade sista dagen på praktiken igår och tog bussen hem direkt efter jag hade slutat! Dessa 10 veckor gick ju förjävla fort och det känns både och med det...! Man har ju fått uppleva en del genom veckorna på hotellet! Lite spänning hare allt vare! Brand, skottlossning, strömavbrott, flera anledning för polisen att komma (säpo) osv, tjuvar m.m! Men värst av allt var fan strömavbrottet hahah minne för livet!

I måndags hade vi en tjuvis hos oss på morgonen. Jag var själv ute i receptionen och de från frukosten ringde ner och bad mig stoppa han som var på väg ut från hotellet med en stor väska som han bar på. Första jag tänkte på var ska jag göra det? hur fan ska jag klara av det hahah. Skrek på Fredrik och han fick stoppa honom. Smarta killen där med väskan kom med dumma bortförklaringar att han hade inte tid han skulle till läkaren klockan 2? Mmm och då var klockan mellan 8-9 på morgonen så vad gjorde han här när han inte ens bodde här. Han hade snott massa grejer från ena konferenslokalen men hade dumpat sakerna på vägen ner någonstans. En massa personal kom och de kollade i väskan och han hade bara massa verktyg kofot och knippsar sak osv. Sånt som man inte normalt brukar gå runt på att bära på. Så vi ringde polisen och de kom men då hade den snubben redan gått sen om de fick tag på han eller inte vet jag ej...men men som sagt...

Trivdes som sagt väldigt bra där med alla människor som jobbar!. Jag hade köpt blommor som jag gav till alla i receptionen glada blev dom :). De ordnade avskeds fika och alla sa vad dom tyckte om min tid där och det var positivt och massa roliga saker man fick höra från alla :):). Fick 4 st bio biljetter av dom också, det var snällt! :). Sedan blev det en massa kramkalas och sen var det dags för bye bye!.

Alla hoppades på att jag skulle komma tillbaka i sommar och troligtvis blire ju så också eller ja det blir ju så men återstår och se hur mycket jobb det blir! Så detta var inte adjö inte nej nej. Som Håkan sa skit i att ta examen du kan jobba kvar här hela veckan ut istället haha han är rolig han!

Kom hem 12 inatt så morsan hämtade upp mig på resecentrum. Just nu känns det gött att vara hemma igen :). Lite ovant att vara själv nu helt plötsligt hah!.

Har bara hålle på att packa upp alla saker idag och massa andra små saker som gatt göras. Nu ska jag snart bege mig ner till stan och ta bussen ut till domsjö för att toppa håret och lägga i flera blonda slingor ooohhh love it!
Efter det blir det en tur till mormor för att äta middag :). Ska bli kul vi ses ju inte så ofta! Sen ska man hem och gå över te morsan ett tag och efter det hem och packa igen inför imorgon! Ja herregud har mycket att göra nu dom kommande veckorna! Ingen lugn och ro här inte!


Strömavbrottet!

Jaha neh har varit skit dålig på att blogga denna vecka fy på mig! Men har inte orkat skriva..så äre!

Iaf sist skrev jag att jag skulle berätta om min dag på jobbet i måndags hallelulija!

Hur som helst så fick vi strömavbrott på hela hotellet i 8 TIMMAR! Det var inte OKEJ! hahaha
Jag började jobba klockan 3 den dagen. Vi hade 400 som skulle in den dagen och inte kom det några gäster förnst vid kvar i 5 när strömmen gick såklart! Vi hade ingen aning om vad som var fel, men det visade sig att även fler byggnader på södermalm hade fått det...

Vi trodde att strömmen skulle komma tillbaka bara på en liten stund men inte det...
Personalen sprang hit och dit..vi ställde fram godis och bjöd på drinkar i baren för att lugna ner gästerna och det funkade ju iaf för ett tag!

Fler och fler gäster kom och fortfarande ingen ström..Så det fanns bara en sak att göra vi fick köra ALLT MANUELLT! Vilket är förjävla bökigt men vad skulle man göra i sådant läge! Som tur är skriver vi ut listor varje morgon på varje gäst namns så det hade vi iaf att gå efter. Men sen var det bara att skriva ner adresser, mail adresser, kort nummer osv osv för hand!.

Så det var bara för mig att ta på mig en radio springa och öppna alla dörrar i trapporna upp till alla 8 våningar (vi har 532 rum). Alla branddörrar var stängda också!. Så jag och Håkan fick först springa igenom alla rum för att se vilka som var lediga och inte lediga och sedan skriva ner det på ett papper!. När det var klart fick vi springa mellan varje våning och ta emot gästerna för att sedan öppna deras dörrar in till deras rum. (Gick ju inte aktivera deras nycklar). Så de som stod kvar i receptionen fick ropa till oss Caroline nu kommer det 4 gäster som ska till våning 6 sen kommer det 1 gäst som ska till våning 8! Ja då vare bara att springa springa!

Fick först höra att strömmen skulle komma tillbaka vid 19 tiden. Ja lugnt tänkte vi då är det iaf fortfarande ljust ute. Men inte kom det någon ström inte. Nästa besked var att den skulle komma tillbaka någon gång under natten. Vilket den också gjorde!.

Ojoj allt flöt ju på bra och så dära och vi grejade det så bra som vi är!. Men jesus när det blev mörkt ute var inte så kul...Några ur personalen fick gå runt och dela ut ficklampor till gästerna..jaaa iaf så länge det fanns några kvar! Jag fick aldrig tag på någon lampa och kan säga att jag hade väldigt problem med att hjälpa gästerna till deras rum då hahaha!. Jag fick be gästerna lysa med sina mobil telefoner så att jag kunde se vart dom skulle haha...själv hade jag ju min egna mobil i omklädningsrummet och där var det ju för mörkt för att ens hitta dit!. Värst var det när man äntligen hade hittat åt deras rum och sedan släppt in dom och sen skulle jag ju hitta tillbaka ut också? hahah jaa det var bara att hoppas på att man inte skulle gå in i någon vägg eller in i någon överhuvetaget!

Fick stöta på både arga gäster och trevliga gäster. Många som kom fram och sa men herregud springer du här än? för 4 timmar sedan sprang du också här!. Jaaaa vad ska man göra liksom haha..jag hann aldrig äta något innan strömmen gick så kan säga att mot slutet var det inte mycket energi i kroppen kvar. Men som tur var hade de köpt ca 40 pizzor så hann springa ner en snabbis till back office och vräka i mig en halv pizza och sedan vare bara att fortsätta springa igen!

Just den kvällen kom en stor grupp asiater som skulle bo hos oss på ca 20 pers. Vi hjälpte dom släpa upp alla väskor osv till 6 våningen tror ja det var och hjälpte dom till rummen osv. Vid 12 tiden på natten kom dom på att de skulle byta hotell jaha ja då vare bara att knacka dörr och väcka upp alla sen släpa ner alla grejer igen. Magnus som brukar jobba natt på hotellet hade kommit så han och jag fixade detta. Kan säga att hans skjorta var inte i ljus färg längre när vi var klar hahaha!

Klockan blev mer och mer och jag skulle ha slutat runt 23:00 men tänkte att jag kan ju inte gå hem när det är så här?. Så jag blev kvar till 1 på natten!. Så där sprang man i 8 timmar i dom dära jävla trapporna kan säga att man sov väldigt gött den natten när man kom hem! haha!. Men fick iaf mycket beröm av hotellets chefer och de tyckte att nu hade jag fått en bra erfarenhet så det var kul att höra iaf! Och de förstod inte hur jag hade orkat springa där upp och ner i 8 timmar fram och tillbaka. Alla andra hade ju bytt av varandra mellan varven förutom jag. Jaaa ärligt talat jag fattar inte hur jag pallade heller men vad ska man göra någon måste ju öppna åt folket så det var väl bara att gasa på liksom haha!.

Det roligaste måste ju ha vare när jag gick ner till receptionen där vid 12 tiden någon gång kanske och jag skulle följa med en gäst ut för han skulle ha en taxi till globen. Det stod 4 taxi bilar utanför men ingen av dom skulle till Globen utan till Hotell Sign ( det var många gäster som bytte hotell ), så där stod vi och väntade på att en taxi skulle komma men ingen kom. Så säger jag men jag går inte och ringer en åt dig aaa lät som en bra idé så dära. Tills jag kom fram till telefonen och tänkte slå in nummret och det kom ingen ton? Haaalllååå strömmen hade ju gått smart huvud hahahah. Så gick ut igen ursäkta, jag kom på att jag kan ju inte ringa telefonerna funkar ju inte....lagomt pinsamt så dära ;).

Iaf tog 1 bussen hem och precis när jag steg på bussen så tändes hela hotellet yeeeeey!

Puuuhh vilken dag/kväll/natt det var! :)


Helgens händelser!

Ja då var det några dagar sedan nu då...!

I lördags städade vi hela dagen och på kvällen kom lite folk hit. Vi drack och såg på eurovision! Det gick ju faktiskt förjävla bra för Sverige i år 3 plats not bad!!! Sen Azerbaijan som vaannnn! Jag röstade på 3 stycken och dom var 1 av dom. Så det var bra att dom vann! :) Bra låt!.

Vi hade en förjävla kul kväll höll igång till runt 4 på morgonen? om jag minns rätt haha. Gjorde en sak jag aldrig trodde jag skulle göra men det gick ju bra och tur var väl det haha omg........


Så till en ännu roligare sak jag har blivit MOSTER igen!! I måndags hände det, blev en liten flicka! :):). Vad namnet blir är ännu oklart!


Hade en väldigt ovanlig jobbar dag imåndags som jag får berätta om senare i ett annat inlägg! haha herregud säger jag bara!


Helg ljuva helg!

Ja då var helgen här igen då!. Skönt!

Jobbade från morgon både igår och idag. Var sjukt jävla trött i morse när jag skulle upp uurrsshh!. Hatar när man vaknar typ 1-2 timmar innan och ser att snart ska man upp!

Jaja igår gick brandlarmet igen precis när jag åkte hiss såklart. Så trodde jag skulle bli instängd där haha som tur var jag inte själv i hissen!. Nå bugg på larmet igen...

Har fått några härliga kommentarer om min dialekt nu också haha för någon dag sedan (men jag hitt int åtn) var väldigt svårt för de att förstå vad det menades hah och nu börjar det smitta av sig till dom andra som jobbar i receptionen klart något måste jag väl lära dom andra också! ;).

Idag kom en massa utländska turister, var tydligen någon fäktnings tävling någonstans här. Så besök av spanien,nederländerna, Nordkorea, Österrike, Usa m.m! Rolig snubbe det dära från Österrike fick några skratt anfall så gatt springa bakom recpetionen för att sluta skratta innan jag kunde gå ut och jobba igen haha!

Ikväll har vi tagit oss några kall och just sett klart på Lady gaga konserten som visades på tv! Brabra vilade ögonen lite granna där emellan..

Just det ja Sverige som kom rakt vidare i eurovision igår också! Spännande vare och bra och imorgon är finalen då!. Så då kommer lite folk hit som vi ska se det tillsammans med. Blir nog trevligt det :). Finns faktiskt ett antal bra låtar i år så någon av dom kan ju få vinna iaf tack!

Ne ne nu tackar jag för idag och på återseende!


Typiskt...

Jaha ja neh men det är väl typiskt da. Ska man försöka söka till en utbildning här då bara för att! Neh men verkligen något jag hade velat gå Airport Officer eftersom att jag älskar airplane, flygplatser osv allt!! (Skulle kunna sitta 1 vecka på arlanda bara för att titta på alla människor som ska resa/har rest och alla flygplan som åker och landar haha!). Är egentligen väldigt less på att plugga och skönt snart allt är över MEN så när man hittade den dära utbildningen som är helt perfekt för mig så kan man inte låta bli!. Så till saken tänkte skriva ihop allt ikväll och skicka iväg på posten imorgon, går in på hemsidan och ser OBS ingen ny antagning sker inför hösten 2011!!! SUCK!. Nödvändigt att ge mig antagnings papprena då... något irriterande så dära!

Gjorde ju inte saken bättre att jag kollade upp spanskan. Vill läsa mer av det i sommar samtidigt som jag jobbar. Jag ger mig inte jag ska fan kunna det språket!. Men så ser jag att antagnings tiden är redan över osv osv. Jaja får väl se hur det går!

Hahah positivt inlägg det hära!

Att jobba idag gick ju bra som alltid!. Näst intill fullbokat som vi har haft rätt länge nu...
Vi fick besök av några piloter idag som skulle bo hos oss. Muummmsss finns väl inget som är hetare än piloter? verkligen inte. Min framtida man får väldigt gärna ha det som jobb haha!
Hade jag haft ett bättre minne så hade jag utan tvekan pluggat till pilot!. Men nu äre så att jag vill inte riskera en massa oskyldiga människors liv, så tror jag skippar det hah!

Neh juste sängen vare...!
Stor besök!

Igår hade vi fin besök av Reinfeldt på hotellet!. Svt skulle filma något med han där..

Jobbade till halv 4 igår tog mig en promenad ute i det väldigt varma vädret som var med hundarna. Där efter såg vi på Lady Gaga konserten och sedan såg vi på Eurovision semifinal:1!  Några bra låtar kom ju med iaf!

Idag verkar det vara lika fint väder igen. Men det är inget man hinner njuta av. Börjar jobba klockan 11 igen till halv 8 ikväll...!

Ne dags att börja käka frulla,klä på mig och sedan ut med hundarna en sväng innan man ska dra!Värmen är tillbaka!

Då var denna helg slut och man har påbörjat ännu en jobb vecka!. Shit snart är tiden slut eller ah typ kommer ju jobba lite där i sommar också men praktiken är iaf snart slut. Veckorna har gått väldigt fort...

Vad har hänt i helgen då tro! Inte så mycket i fredags för då jobbade jag ju kväll..så blev en kortis helg detta!. I lördags drog jag och J in till stan och shoppade lös lite granna!. Kom hem med en hel del, men behövligt!. Blev bl.a underkläder, nagellack, ballerina skor, korta byxor, 1 tröja, 1 spetts linne, ett par träningsbyxor och ett träningslinne!

Igår satt man ute och solade lite, nu är den härliga värmen tillbaka. Verkar ska vara varmt hela vecka..så typiskt då jobbar man dag hela veckan också så det kommer man inte se så mycket av men men that´s life!.

Idag jobbade man från 11:30-20:00 kändes ovanligt att faktiskt åka hem när det fortfarande var ljust ute haha. Nu är det snart bb och efter det blir det nog inte så mycket mer denna dag. Börjar jobba 7 imorgon bitti igen!Födelsedag hipp hipp hurra!

Ja då var denna födelsedag snart bort gjord också!. 22 år har man blivit då!. Jobb från 7 till halv 4 idag. Kom hem fick presenter osv från Jonas 3 tröjor blev det från U.S mycket fina! :):). Sedan dimpade det ner ett brev från min kära mor! :). Trevlig dag!

Igår hade vi en stressig dag på jobbet. Låg -12 på rummen så för mycket bokade!. Panik och vi ringde runt på hela södermalms hotell och de ringde till oss och alla hotell hade full bokat av någon anledning. Det var på håret men tillslut lyckades det ordna sig på ett eller annat vis!.

Nu säger jag ett sista grattis till mig själv och ska snart krypa ner i sängen!. Imorgon ska jag jobba min första fredags kväll! Så är inte hemma förnst vid 24!


Skit väder fortsätter...

Puuh vilken dag det var igår. Mycket att göra!!

Jobbade med någon jag aldrig hade jobbat med förut och den tjejen hade i princip gjort allt i sitt liv som jag vill göra. T.ex flygvärdinna och läst spanska i spanien osv. Så fick höra många roliga historier från hennes flygturer och en massa tips!. Blev lagomt avis!

Skit väder är det idag också...

Snart ska man dra och jobba igen!. Imorgon börjar man 07:00 bytte den dagen. Man fyller ju som sagt 22 år imorgon!. Herregud jag säger som alltid vart tog åren vägen? jag fyllde ju nyss 18!!!!


Skit väder!

Inte roligt att vara ute idag inte. Regn regn regn sen snöade det väl imorse? vart kom det ifrån....

Har inte så mycket att skriva jobb igår och snart börjar jag igen. Var ute med hundarna för en stund sedan men det tyckte dom inte va så roligt, blev ju blöt om små tassa!

För övrigt så har jag träningsvärk idag. Jag och Jonas gick på promenad igår sen efter det körde vi några övningar här hemma. Var ju 10000 år sedan jag tränade så är ju inte så kontigt. Låren och ryggen = död idag! Men det gillar vi!

Ska börja klä på mig nu och dra ut till bussen hoooooooj!

Sista April!

Igår var det sista april då.

Började dricka lite smått under dagen och på kvällen drog vi på en österrikisk restaurang Moldau riktig god mat och mysigt ställe :). Efter några timmar där gick vi hem hämtade lite dricka och gick ut ett tag i mörkret och tittade vad folk gjorde!.

Resten av kvällen/natten bestod av mera dricka och en massa prat osv. Kul kväll blev det och mycket skratt anfall haha. Sängen blev det inte förnst 6 imorse! ;)


Nu har vi nästan nyss ätit middag som bestod av hemma gjorda hamburgare och pommes! Svin gött Jonas mästerkocken lätt!.

Kollade mailen idag och såg att jag hade fått svar från intervjun jag var på i tisdags och yeeesss där satt den! Sommarjobbet blev mitt tack! nu kan man andas lite!. Så nu har man 2 sommarjobb i sommar vilket känns förjävla gött pengar pengar pengar! :). Börjar inte förnst 13 juni vilket är skönt, så jag hinner vara hemma i Övik några dagar innan jag måste åka tillbaka hit igen!.

Nu när det är bestämt och klart att jag blir kvar här hela sommaren, så ska jag investera mig ett gym kort!. På tiden att börja igen och nu har man ju någon man kan träna med igen :). Gymmet ligger bara någon meter från där vi bor också så det är perfekt! :). Börjar med 1 gratis vecka och sedan får man köra på månadskort!

Lite bilder från igår!

 
RSS 2.0