Julafton

Nu har det gått några dagar sen julafton var men hade ändå tänkt att skriva om den dagen nu :). Medans jag har varit hemma har jag inte hunnit bloggat något alls. Kom tillbaka till Estland igår!.

Dagen började med julklappar på morgonen som vanligt :). Sedan såg vi på julkalendern som för ovanlighetens skull faktiskt var se värd detta år!. Åt blöta och jul skinka till frukost mumms!.
Efter frullen började allihopa fixa sig, då vi skulle till syrran vid 1 tiden.

Blev fika med gooo kakern då vi kom fram och julmust. Satt och sörre ett tag och sen var det dags för Kalle Anka, vräkte i oss en massa knäck osv :). Några såg på Kalle och resten fixade med julmaten!. Efter det käkade vi paltkoma!. Efter att ha smällt ner maten lite granna så satte vi igång och spelade " jul spelet " som vi kallar det hah. 1 Paket fick jag denna gång som var en osthyvel med en råtta på perfekt! ;).

Närmare 7-8 tiden kom tomten det vill säga jag som fick offra mig detta år! xD. Delade ut alla paketen och sedan var det bara till att öppna!. Oscars tog vi först då han fick så himlans många så hjälpte syrran att öppna allihopa!. :). Sedan var det alla andras tur, körde runt runt som vi alltid brukar göra =). Vi var klar där runt 1 tiden på natten och ett tag efter det bar det av hemåt! =). Bra bra julafton hade vi iaf!

Kommer inte ihåg allt jag fick men skriver ner det som ploppar upp i min hjärna just nu

- Vantar
- Lång kallsippern!
- Pengar
- Biljett till Idol turnen i Övik den 29 Jan :)
- Lila tjocksockar
- LDB Shower och creamy lotion
- Polkagrisar
- Skumtomta
- Tvättsäck
- Sallads bestick
- Stav mixer
- Tidning
- Börs
- Lila smink väska
- Lila sängöverkast
- Lila säng kläder
- Två par örhängen ( ett par lila )
- Halsband
- Lotter
- 2 st hårtorkar!
- M.m. Lite av det jag minns just nu. Märks att man gillar lila iaf haha!.

Lite bilder från julafton också :)

Mumms!

Kira!

Oscar som får lite mat

Den fina julgranen :)

Oscar i sina söta tomte kläder :)

Stilig pöjk det dära! :D

Lennart, farsan, Oscar och jag!.

:)

Fin kläa och allt!

Titt på Kalle Anka!

Lite julmat! =)

Syrran, Lisbeth, Lennart och Brorsan!

Bror, Farsan, Agneta, Syrran och Maggan!

Agneta, farsan, bror, Johan och jag!

Hundarna som också fick sig en jul tallrik ;)

Oscar

:)

Julklappsleken :)

:)

:)

Några julklappar ;)

Och några till!

Jag och lill nissen!

:D

Han som fick stor paketet! :)

Johan och O!

Öppna lite paket

:)

:)

Far och Agneta!

Hah!

Lill bror!

;)

 









Dagen före julafton..

..fast nu är klockan iof efter 12 men ändå ;).

Soovv som en gud inatt i min egna säng kan jag ju tala om!.

Har varit hemma hos morsan hela dagen idag också. Fixade klart alla julklappar osv :). Käkade lite julmat till middag och sedan hämtade pappa och dom upp mig ikväll. Var propp fullt i bilen!!!. 5 st i bilen, plus en hel hög med julklappar och sen några kassar med mat xD. Haha fick en bild upp i huvudet " vi hade iaf tur med vädret ".

Nu har vi nyss spelat klart 500 och ska krypa ner i sängen. När man vaknar igen blir det till att öppna några paket! :)

btw är väldigt kallt ute just nu -26 grader!!!

 


Home Sweet Home!

Ja då sitter man här hemma i sin lägenhet igen då. Kallt som tusan ute -20 grader!. Lite väl kallt för min smak haha!.

Iaf resan hem gick bra men drryyggg!. Först 2,5 timme på buss till Tallinn, vänta där i 1,5 timma, flyga till Sverige tog 1 timme, vänta på Arlanda i 3 timmar, åka buss i 6 timmar och sen ett x antal timmar senare klockan 05 på morgonen var jag framme! ;). Sov till och från på bussen norrut så det gick faktiskt rätt fort ändå. Men har inte sovit något sen jag kom hem så jag är lagomt trött just nu!.

Gick ju bra att vingla runt där på Arlanda innan man hittade vart man skulle och allt va det är haha. Men hem tog jag ju mig iaf huvudsaken det!. Höll på frysa ihjäl när man väntade på bussen huvvaligen och då den väl Ybussen kommer så neh stannar den inte i Övik men i Bjästa stanna den? långt ifrån eller inte.....så fick vänta ca 20 min extra bara för att få åka några km till!.

Morsan hämtade upp mig på busstationen åkte hem till henne. Käkade och jag hade världens huvudvärk på bussen så det var lite jobbigt. Men den gick över efter en alvedon som tur var :). Visa morsan allt jag hade köpt av det jag kunde ta med mig och slog in några julklappar!. Sedan bar det av ner till stan kaalllttt!. Gick förbi banken tur var väl det att morsan kom på att jag skulle växla mina EEK till EUR nu då dom byter valuta 1 Januari och det visste jag också om men varför tar jag då ut mer pengar där innan jag åker till Sverige? Ja den som det visste. Men iaf växlade och det blev ju betydligt mindre värde dom pengarna men nu är det gjort iaf. Behöll lite EEK också kommer ju komma tillbaka några dagar innan dom byter så måste ju ha nåt att leva på....

Åkte tillbaka hem till morsan vi fikade massa julkakor mumms :). Låg i soffan och kollade på Robert Gustavsson haha. Till middag blev det julmat göttans ;) och ikväll drack vi glögg och åt massa pepparkakor :D:D. Nu är jag propp mätt!!!.

Känns inte ens som att jag har varit borta något alls? haha!

Nej nu ska jag lägga mig och sova så jag inte sover så himlans länge imorgon! Snark!

Lite julmys i läggan måste jag ju ändå få ha! :)


Mot kalla Sverige!!!

Så där ja nu är allt ner packat och klart förutom datorn. Tog bort det jag kunde från väskan men likt förbannat vägde den ca 19-20 kg, jaja nu får det vara som det är kan inte ta bort allt måste få hem så mycket som möjligt denna gång!. Blire övervikt får jag väl betala för det då!.

Känns bra att komma hem igen faktiskt! :). Nu längtar man bara tills den långa vägen är slut och man är framme. Det kommer bli en lång dag, lång kväll och en låååånnggg natt!!!. Sedan en himlans lång dag imorgon också om man ska hinna med allt man ska göra. Slå in alla julklappar, tvätta, stan, jul middag, glögga, packa om på nytt osv!. :).

Ja så har jag ju fått virus på datorn också....så det är inte bara på hotmailen som jag trodde tydligen!!!. Så får ni ett mail skickat till er från mig inom dom närmaste dagarna ÖPPNA INTE!!!. Så på msn fronten lär jag vara off ett tag nu framöver..måste göra en ny och det hinner jag inte göra på ett tag framöver!

Om ca 2 timmar drar jag in till Tallinn flyget går 19:00 ikväll sen dega på Arlanda i ca 3 timmar sen buss hem 6 timmar!. Gud se roligt! ;).


Sista dagen för denna gång!

Ja då ligger man här ner bäddad och ska snart ta och sova..har varit trött hela dagen, förstår inte varför!. Blev iaf en tur på stan en snabbis så nu är allt fixat och klart!. Har packat ner det mesta i resväskan också. Vägde den och vågen visade 20 kg hahaha jag som tyckte den var bra mycket lättare än sist nu orkade jag ju iaf lyfta den!. 20 Kg är ju max vikt så jag måste ta bort lite grejer eftersom en massa små tjaffs ska ju också rymmas där imorgon. Suck jaja blev ju mindre än då jag kom hit iaf. Är väl alla julklappar om väger ;).

Få se imorgon om det blir bil eller buss in till Tallinn!

Ne nu ska jag se på något avsnitt av The OC som jag har börjat nöta såååå braaa!!!


Setumaa!

Idag tog vi bilen till Setumaa som ligger vid gränsen till Ryssland. Jurki visade mig runt lite granna med bilen. Vi for till något ställe där jag fick smaka på 500 miljoner år gammalt vatten som fanns 500 meter under jorden!. Gött vare faktiskt...

Sedan besökte vi Elinas Setu mormor och sedan for vi vidare och hälsade på en prälle där vi även fick go fika! :).

Ikväll skrev jag ut biljetterna till flyget och bussen hem och tillbaka så nu är det gjort. Imorgon tänkte jag försöka göra ett sista ryck och sedan ner på stan en sväng och fixa det jag inte kunde göra sist!. Sen ska man väl börja packa också, ska bli intressant att se hur mycket väskan kommer väga denna gång haha...ska försöka ta hem det mesta av alla kläder plus alla julklapparna, men ah har ju upp till 20 kg så får väl hålla mig lite under det!

Suck..imorse fick jag något virus på min msn så alla mina kontakter bara raderades!!LESS!!. Så nu har jag suttit och fixat ett jäkla bra tag för att försöka få ordning på det dära hemskt kul...!

Platå! :)




Nya skor!

Nu när jag har sprungit och letat efter ett par nya stövlar hemma i Övik och här i Tartu utan att hitta några som jag känner att jag bara måste haaaaaa!. Så hittade jag ett par snygga boots på Nelly.com som dimper ner i posten en snar framtid! ;). Bara för det lär jag ju säkert hitta stövlar jag bara måste ha nästa gång jag går in i en sko butik men man kan ju aldrig få för många par skor!!! xD


Då var det helg igen!

Idag visste jag ju iaf att det var fredag...fast igår trodde jag det var onsdag fast det var torsdag haha...!

Idag har jag jobbat på som vanligt, sedan tog jag mig en sväng ner på stan. Tänkte dra sista rundan innan det är hemgång för denna gång och skulle in i en affär där jag vet att jag ska köpa en sak och så klart är det avstängt vid just den dörren för att dom skottar snö ner från taket...typiskt!. Måste jag ner på stan en gång till ändå!.

Köpte iaf en almanacka för nästa år!. Känns som det är ett måste för vårens alla saker man ska hinna med och inte glömma!!!.

Nu är klockan så mycket så att det är lördag, 3 dagar kvar innan jag åker hem för julen! :). Börjar bli lite nervös vet ju att det är snö kaos i Sverige och plan inställda hit och dit, jag hoppas och ber att det inte blir nå problem när jag ska hem det hade ju varit LITE jobbigt isåfall!!!.


Torsdag!

Idag var man duktig och klev upp 7 imorse!. Har suttit och jobbat på lite granna sen dess!. Sitter och översätter en massa grejer ;). Flyter på bra än så länge!. Snart blir det paus se på bonden såklart! ;D

Har inte så mycket att skriva om just nu känner ja..


Lucia?

Ja då var det måndag idag då. Sista veckan innan jag åker hem för några dagar!. 8 dagar kvar :). Internet har inte funkat så har inte kunnat bloggat och inte kunnat jobba så bra heller!!!. Men få se om det håller i sig nu iallafall.

Har inte hänt nå speciellt i helgen rätt lugnt. Har funderat på hur nästa år kommer se ut...vet att jag kommer ha sjuuukkttttt mycket att göra i skolan och med massa annat efter jag är klar här!. Det blir ett par hetsiga månader tills man tar examen i Maj wwiieeee!! ;). Har också funderat på vad som ska hända när skolan är över?. Vill ju inte att det ska bli som sist direkt nej tack!. Men några planer har man ju iallafall få se vilket det blir bara!.

Idag är det lucia också?. Känns ju inte som så kan jag ju säga haha, har typ igen jul känsla alls överhuvetaget...men det är väl inte så konstigt heller!. Men det kommer väl när man kommer hem! :)

Imorgon kommer Elina och Jurki tillbaka :). Så få se vad som händer!.




Insnöad!

Började denna dag med att gå ner på stan. Men först möttes jag av en ytterdörr som knappt gick att öppna. Jag var ju aldrig ute igår då det snöade....så idag när jag skulle gå ut vare inte lätt att komma ut kan jag ju meddela haha!. Herregud insnöad!. Fick nästan ta sats mot dörren för att putta upp den, ja ut kom jag ju tillslut iaf och fick plumsa på i djup snön ut till vägen!. ;). Ena dagen är det 0 grader och snön töar halvt bort, andra dagen är det några minus och det vräker bara ner!.

Blev en 2 timmars tur på stan sen var allt köpt det jag skulle ha!. Så nu är alla julklappar för detta år helt klara! så skönt! Slipper man tänka på det något mera och nöjder är jag! :). Nu ska man bara se till att få med allt hem också ;). Råkade " synda " och handla lite till mig själv också men så är det ibland hahah!. Lite av det var ju faktiskt tänkt att jag skulle köpa till mig själv förutom en av sakerna då!. Blev en halv lång rosa tröja jättefin på rea också :). Jag har ju knappt nå rosa kläder, gillar inte färgen så mycket..men och andra sidan så har jag ju en knall rosa vinter jacka i år så jag antar väl att det börjar ta sig lite ;). Sedan blev det en vit/spets tröja som jag tänker ha på julafton tror jag :), ett par örhängen och ett par bruna leggings!. Leggings behövs alltid, örhängen också för den delen!. Shoppade lite av julklapparna på Terranova älskar den affären!!!!.

Ikväll har jag varit och handlat hem mat för helgen också så det är klart!. Bara gjort av med en massa perningan idag...

Föresten så visste jag inte ens att det var fredag idag förnst vid typ 5 tiden idag? hahaha...man har ingen koll när man är här det finns som inga helg dagar!


Huvudvärk. . . .

Igår kväll fick jag jäklans ont i huvet och mådde pyton!!!. Så tog en alvedon och la mig rätt tidigt, men inte somnade man neh. Snurrade på i flera timmar kändes det som till slut lyckades jag väl somna där på morgon kvisten någon gång. Sen ringde väckar klockan. Inte mycket sömn inte.
Vaknade med samma huvudvärk tog en alvedon till och låg kvar i sängen. Så idag har det inte blivit mycket gjort.

Jag som hade tänkt  gå en sväng på stan idag, nu då jag är själv här igen. För att köpa dom sista julklapparna. Man vet ju inte vad som händer nästa vecka och sen bär det ju av hemåt för några dagar!. Men dessutom var det halvt snöstorm idag så hade ändå inte varit så kul att gå ut. Så det får bli imorgon istället tror ja!.

Nu ska jag försöka sova få se om det går nå bätter inatt!.

En onsdag

Idag tog jag mig friheten till att sova ut, behövdes verkligen och hur länge sov jag jo till kvart över 1 haha!. Tog mig då en " morgonpromis " skönt! 0 grader är det ute idag också. Så nu har asfalten kommit fram på vägarna igen och isen börjat fara bort på vattnet osv.

Igår gick vi igenom lite av vad jag ska göra denna vecka då Elina åker till Finland igen. Kommer tillbaka på måndag. Sen lite av sakerna vi ska hitta på nästa vecka! :).
Efter det kom en snubbe hit som skulle hjälpa mig med tvättmaskinen, ingen engelska kunde han så gick jättebra att kommunicera hahah. Men han förstod vad som var fel iaf. Nu är äntligen mina kläder ute därifrån och det luktade inte mumma precis kan jag ju tala om!. Men kläderna fick han ut men tvättmaskinen funkar inte. Så det vara bara till att lägga kläderna i blöt med en massa tvättmedel och sedan hänga upp. Nu luktar det då bätter!.

Föresten så kom min kompis tillbaka igår. Trodde den nästan försvann då Jenny for hem men icke....


En ny vecka!

Internet funkade inte igår började funka idag mitt på dagen typ....!. Idag har jag varit " ledig " eller vad man ska säga har inte gjort nå speciellt. Bara suttit och fixat lite här hemma. Ikväll blev det en kvälls prommis, gick på ett ställe jag inte varit på förut och nej tro det eller ej men jag gick inte vilse haha!.

Har inte så mycket att skriva ner just nu, ny vecka är det så får se vad denna vecka har att erbjuda! ;)

Adios!


Guidad tur!

Gud va jag är tröööttt, efter detta blir det sängen på en gång!. Har varit uppe sen vid 6 imorse för att Jenny skulle fara hem. Så nu är man själv här resterande tiden!. Ska nog gå bra!

vid 9 tiden gick jag ner till Pallas och mötte upp Elina plus den finska gruppen. Så åkte vi runt med en liten mini buss medans Elina pratade om vad? vet jag inte för jag förstod inget haha. Klev av på några ställen och gick runt. B.la in i universitetet och katedralen där Jurki ( Elinas man ) befann sig så han sjöng några låtar för oss. Sen var också Lelo där och vi blev bjuden på glögg mumms! :). Gick sedan vidare ett tag till sen stannade vi till på Mattias Café hette det blev go fika. Jag gick hem vid 1 tiden medans dom andra fortsatte. Gav inte mig så mycket kände jag då jag inte förstod något alls och hade redan varit på dom ställena som dom var på.

Hemma slängde in tvätt i tvättmaskinen och vad händer? Jo alla mina kläder FASTNAR i tvättmaskinen...............!. Gjorde precis som jag har gjort alla gånger, startade den och det lät så konstigt och jag hörde att den inte riktigt kom igång för den lever om väldigt mycket annars. Stannade den öppnade då har ( grejen som man stoppar alla kläder i ) fastnat upp och ner så hålet som man stoppar in alla kläder i är neråt så jag kan inte ta ut kläderna alllsss!!!. Detta gjorde mig på väldigt dåligt humör så resten av dagen har inte varit så kul!. Varför händer detta just idag? Precis idag då jag blev själv då ingen kan hjälpa mig?!?!??!?!?!??!???!?!. ( Dom andra har varit och jobbat till sent ikväll ). Så nu ligger mina kläder fast där får hoppas det går att lösa imorgon på ett eller annat sätt!!!!.

Förutom det har jag diskat, städat lägenheten blev plötsligt så stor speciellt sovrummet haha. Sedan varit och handlat. Slappat framöver en massa serier såååå skönt att bara ta det lugnt en lördags kväll!!! :)


En virrig dag!

Inatt var den skönaste natten hittills sov som en guuuuuuuudd!. Var verkligen jobbigt att gå upp imorse. Drömde om att jag var på Island med Jenny. ( Jenny har varit där några gånger förut ). Så hon ville visa mig runt där. Hon känner någon familj där och hon var guide och var ute och guidade med någon grupp. Så vi skulle leta reda på dom. Stötte på en massa vildhästar som jag absolut inte fick röra för Jenny, hon blev jätte arg då hahah!. Vaknade precis då vi hade hittat åt personen vi letade efter. Väldigt intressant så dära!.

För några dagar sedan drömde jag att jag körde lastbil på en brygga haha!. Så det kan gå!

Imorse gick vi ut vid 10 tiden. Skulle iväg och träffa en som hette Henry som vi bokade möte med igår!. Kartan hade vi med oss tur var väl det, eller i och för sig den hade vi inte så mycket hjälp av som vi trodde!. haha!. Gick först till en adress vi trodde skulle vara rätt, men det såg så konstigt ut så neeehh det kunde inte vara den haha. Vidare till ett annat ställe som vi trodde men naaahh inte det heller så vi fortsatte och gick och neh 3 stället såg också fel ut, gick tillbaka frågade en snubbe fick svar på våran fråga!. Platsen vi skulle till låg på STORA TORGET som tar ca 10 - 15 min för oss att gå till hemifrån!. Här hade vi snurrat runt i över 2 timmar i flera minus grader helt i onödan på en massa onödiga platser. Hahahha så det kan gå!. Väl där vi skulle hittade vi inte åt mannen vi skulle träffa så vi gick och tog oss lunch vrål hungriga som vi hade blivit. Efter det frågade vi en tjej där som jobbade vid den stora båten ( har visat bild på den ) och hon kände denna man. Nog för att jag har hört att Estländare är väldigt dåliga på att hålla TIDEN men 5 timmar för sent är väl lite vääääääääääälllll sent?eller? hahaha. Vi hade bestämt att ses efter klockan 10 och någon gång under dagen där, så därför gick vi hemifrån vid 10 tiden. Då denna tjej ringde han vid 2 tiden låg han hemma och sov? Så det var bara att vänta 1 timme till seeeeeeeen blev mötet av ;). Så det gjorde kanske inte så mycket att vi virrade bort oss osv^^. Men glada människor som vi är gick vi ju iaf runt och sjöng julskinkan har rymt hela dagen hahahaha!
Mötet hade vi inne i den stora båten, mysigt värre där inne!. Det gick bra så nu är vi lite klokare iaf.

Kom hem vid 5 tiden och efter det har vi bara suttit och jobbat på med det sista och druckit glögg ;)!. Imorgon far Jenny så vi har försökt göra bort det absolut sista nu!. Nu kan vi andas lite granna iaf jag som blir själv här nu ett par veckor! xD.

Ikväll kom också Elina hem så vi har nyss kommit från ett " möte ". Pratade på en massa om allt möjligt hur denna tid har varit än så länge, hur det har gått för oss osv osv. Imorgon börjar jag 09:10. Då ska jag vara utanför ett hotell som heter Pallas tar ca 10 min att gå härifrån. Ska möta Elina där utanför och hennes grupp som hon ska guida på finska och engelska tror jag att det var!. Så jag ska få följa med på den turen skoj skoj :). Får se hur mycket jag förstår!.

Imorgon gett jag också dra på affären kylskåpet börjar eka här!. Sedan måste jag tvätta och städa nu då det blir lite mindre grejer!




Dorpat spa!

Igår jobbade vi på här hemma och sedan vid 3 tiden på eftermiddagen gick vi iväg till Dorpat spa där vi hade bokat en varsin spa behandling! :). Första gången både jag och Jenny gick på ett riktigt spa så det var spännande!. Detta spa ska vara med i ett av våra rese paket så man måste ju kolla så att det är godkänt så klart hah! ;).

Fanns en massa olika behandlingar man kunde välja mellan men vi tog iaf en som hette Peeling massage with salts of the dead sea. Som är en kombination mellan massage och kroppsvård. Saltet av döda havet ska släta huden, stimulera blodcirkulationen, eliminera toxiner som har en dränderande effekt, absorbera ackumulerade vätskor. Stärka kroppen och ge en känsla av friskhet. En känsla av välbefinnande och huden ska bli len som silke!.

Man fick välja mellan två olika dofter jag tog lavendel så man luktade mycket gött efteråt och man blev len i huden! =). Otroligt härligt var det!. Fint ställe och väldigt trevlig personal så detta ställe får mycket väl godkänt från oss båda! ;). Nu ska vi bara se till att dra dit lite fler svennisar också! haha!.


Idag har vi jobbat på här hemma också som vanligt. Det mesta börjar bli klart nu brabra eftersom att Jenny åker snart!. Ikväll tog vi oss en kvälls promenad igen. Trodde det skulle vara svin kallt ute ikväll men neh det var faktiskt rätt varmt. Perfekt!. Gick en väg vi inte hade gått förut och såg föresten en hel drrööss med ankor som simmade runt och sprang runt på isen :). Gick sedan vidare till stora torget. Nu har belysningen kommit upp där också på den stora granen som även en massa små barn har hängt dit sin önskelista längst ner på granen haha så gulligt!. Nu har båten också kommit upp mycket fint var det!. En massa folk hade samlats där på torget. Någon gubbe satt på den stora båten och läste någon saga? tror jag det var iallafall :P. Mysig var det!

Männen i mitt liv!hahah!




RSS 2.0