Strömavbrottet!

Jaha neh har varit skit dålig på att blogga denna vecka fy på mig! Men har inte orkat skriva..så äre!

Iaf sist skrev jag att jag skulle berätta om min dag på jobbet i måndags hallelulija!

Hur som helst så fick vi strömavbrott på hela hotellet i 8 TIMMAR! Det var inte OKEJ! hahaha
Jag började jobba klockan 3 den dagen. Vi hade 400 som skulle in den dagen och inte kom det några gäster förnst vid kvar i 5 när strömmen gick såklart! Vi hade ingen aning om vad som var fel, men det visade sig att även fler byggnader på södermalm hade fått det...

Vi trodde att strömmen skulle komma tillbaka bara på en liten stund men inte det...
Personalen sprang hit och dit..vi ställde fram godis och bjöd på drinkar i baren för att lugna ner gästerna och det funkade ju iaf för ett tag!

Fler och fler gäster kom och fortfarande ingen ström..Så det fanns bara en sak att göra vi fick köra ALLT MANUELLT! Vilket är förjävla bökigt men vad skulle man göra i sådant läge! Som tur är skriver vi ut listor varje morgon på varje gäst namns så det hade vi iaf att gå efter. Men sen var det bara att skriva ner adresser, mail adresser, kort nummer osv osv för hand!.

Så det var bara för mig att ta på mig en radio springa och öppna alla dörrar i trapporna upp till alla 8 våningar (vi har 532 rum). Alla branddörrar var stängda också!. Så jag och Håkan fick först springa igenom alla rum för att se vilka som var lediga och inte lediga och sedan skriva ner det på ett papper!. När det var klart fick vi springa mellan varje våning och ta emot gästerna för att sedan öppna deras dörrar in till deras rum. (Gick ju inte aktivera deras nycklar). Så de som stod kvar i receptionen fick ropa till oss Caroline nu kommer det 4 gäster som ska till våning 6 sen kommer det 1 gäst som ska till våning 8! Ja då vare bara att springa springa!

Fick först höra att strömmen skulle komma tillbaka vid 19 tiden. Ja lugnt tänkte vi då är det iaf fortfarande ljust ute. Men inte kom det någon ström inte. Nästa besked var att den skulle komma tillbaka någon gång under natten. Vilket den också gjorde!.

Ojoj allt flöt ju på bra och så dära och vi grejade det så bra som vi är!. Men jesus när det blev mörkt ute var inte så kul...Några ur personalen fick gå runt och dela ut ficklampor till gästerna..jaaa iaf så länge det fanns några kvar! Jag fick aldrig tag på någon lampa och kan säga att jag hade väldigt problem med att hjälpa gästerna till deras rum då hahaha!. Jag fick be gästerna lysa med sina mobil telefoner så att jag kunde se vart dom skulle haha...själv hade jag ju min egna mobil i omklädningsrummet och där var det ju för mörkt för att ens hitta dit!. Värst var det när man äntligen hade hittat åt deras rum och sedan släppt in dom och sen skulle jag ju hitta tillbaka ut också? hahah jaa det var bara att hoppas på att man inte skulle gå in i någon vägg eller in i någon överhuvetaget!

Fick stöta på både arga gäster och trevliga gäster. Många som kom fram och sa men herregud springer du här än? för 4 timmar sedan sprang du också här!. Jaaaa vad ska man göra liksom haha..jag hann aldrig äta något innan strömmen gick så kan säga att mot slutet var det inte mycket energi i kroppen kvar. Men som tur var hade de köpt ca 40 pizzor så hann springa ner en snabbis till back office och vräka i mig en halv pizza och sedan vare bara att fortsätta springa igen!

Just den kvällen kom en stor grupp asiater som skulle bo hos oss på ca 20 pers. Vi hjälpte dom släpa upp alla väskor osv till 6 våningen tror ja det var och hjälpte dom till rummen osv. Vid 12 tiden på natten kom dom på att de skulle byta hotell jaha ja då vare bara att knacka dörr och väcka upp alla sen släpa ner alla grejer igen. Magnus som brukar jobba natt på hotellet hade kommit så han och jag fixade detta. Kan säga att hans skjorta var inte i ljus färg längre när vi var klar hahaha!

Klockan blev mer och mer och jag skulle ha slutat runt 23:00 men tänkte att jag kan ju inte gå hem när det är så här?. Så jag blev kvar till 1 på natten!. Så där sprang man i 8 timmar i dom dära jävla trapporna kan säga att man sov väldigt gött den natten när man kom hem! haha!. Men fick iaf mycket beröm av hotellets chefer och de tyckte att nu hade jag fått en bra erfarenhet så det var kul att höra iaf! Och de förstod inte hur jag hade orkat springa där upp och ner i 8 timmar fram och tillbaka. Alla andra hade ju bytt av varandra mellan varven förutom jag. Jaaa ärligt talat jag fattar inte hur jag pallade heller men vad ska man göra någon måste ju öppna åt folket så det var väl bara att gasa på liksom haha!.

Det roligaste måste ju ha vare när jag gick ner till receptionen där vid 12 tiden någon gång kanske och jag skulle följa med en gäst ut för han skulle ha en taxi till globen. Det stod 4 taxi bilar utanför men ingen av dom skulle till Globen utan till Hotell Sign ( det var många gäster som bytte hotell ), så där stod vi och väntade på att en taxi skulle komma men ingen kom. Så säger jag men jag går inte och ringer en åt dig aaa lät som en bra idé så dära. Tills jag kom fram till telefonen och tänkte slå in nummret och det kom ingen ton? Haaalllååå strömmen hade ju gått smart huvud hahahah. Så gick ut igen ursäkta, jag kom på att jag kan ju inte ringa telefonerna funkar ju inte....lagomt pinsamt så dära ;).

Iaf tog 1 bussen hem och precis när jag steg på bussen så tändes hela hotellet yeeeeey!

Puuuhh vilken dag/kväll/natt det var! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0